Dünya üzerinde papağan besleyen insanların en gözde papağanlarından bir tanesi Kakadu Papağanı diyebiliriz. Burada önemli olan beslemiş olduğunuz canlının beslenme özellikleri yaşam alanı hakkında bilgi edinip ona göre bir ortam oluşturmanızdır. Eğer hayvanın kendini doğal ortamda hissedeceği bir düzenleme ayarlarsanız evcil hayvan beslemeniz onlar için oldukça önemlidir. İnsanlar evlerinde kedi, köpek, kuş, balık, Papağan gibi pek çok canlı beslemektedir. En çok beslenen canlılardan birisi papağanlardır. Papağanlar gerek sosyal canlı oluşları gerekse konuşmaya yatkınlıkları ile insanlara dost sayılabilecek canlı türleri arasındadır. Pek çok farklı papağan türü vardır. Önemli olan hangi özelliklerde bir papağan istediğiniz ve ona doğal ortamı sağlayıp sağlayamayacağınızı bilmenizdir. Kakadu papağanları da bu papağan türleri

Kakadu Papağanı Özellikleri

İnsanlarla en iyi ilişki kuran papağan türleri arasında kakadu papağanlarını saymak doğru olacaktır. Bu papağan türleri oldukça sevecen, oyuncu, çevreye karşı meraklı türlerdir. Kakadu papağanı türü oldukça fazla ilgi isteyen bir türdür. Eğer evinize bir kakadu papağanı besleyecekseniz kendini sevdirmeyi seven bu tür ile çok iyi ilgilenmeniz gerektiğini unutmamanız gerekmektedir. Kakadular kemirmeyi çok fazla severler. Bu sebeple bu canlıları beslerken evinizde onların zarar görmesine sebep olabilecek kablo, avize gibi yerlere koruma ayarlamanız gerekmektedir. Kakadular sahiplerine çok fazla bağımlı olan canlılardır. Bu noktada bu papağanları bakarken bazı ayrıntılara dikkat etmezseniz ileride ciddi sorunlara sebep olabilir.

Kakadu Papağanı

Kakadu Papağanı Bakımı ve Özellikleri

Kakaduların Beslenmesinin Ayrıntıları

Papağan türleri veya hangi canlılar olursa olsun onların beslenme düzenine dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki, kakadu papağanları nasıl beslenmelidir? Kakadu papağanları diğer papağan türlerine yakın beslenme çizelgesine sahiptir. Tüm papağan türlerinde olduğu gibi kakadular da tohumlar ve meyveler ile beslenmeyi çok sevmektedirler. Kakadu papağanlarının en fazla sevdiği meyveler arasında çilek, böğürtlen gibi meyveleri saymak mümkündür. Kakadu papağanları bitki kökleri, çekirdekler gibi birçok besinle beslenmeyi oldukça sevmektedirler. Kakadulara yağlı besinleri az vermelisiniz. Çünkü fazla yağlı besinler kakadularda hastalıklara sebep olabilmektedir.

Tavsiye Bağlantı: Ara (Macaw) Papağanı Bakımı ve Özellikleri

Kakadu Papağanlarının Yetenek Ve Karakterleri

Kakadu papağanları konuşma yetenekleri çok gelişmiş canlılar değillerdir. Fakat gerekli eğitim verildiği zaman tabii ki konuşurlar. Fakat kelime dağarcıkları oldukça az olan canlı türleridir. Kakadu papağanları beslerken onlar için alacağınız kafeslerin boyutları oldukça büyük ve oyuncaklarla Dolu Olması gerekmektedir. Meraklı ve özgürlüklerine düşkün olan bu canların kafes dışında olması bazı sorunlara sebep olabileceği için kafesinin büyük olması daha iyi vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Kakadu papağanları genel olarak beyaz renktedirler. Fakat bazen siyah, pembe, sarı renkli kakadu papağanları görmeniz mümkündür. Kakadu papağanları 150 desibel gücünde ses çıkarabilme özelliklerine sahiplerdir. Bazı yüksek seslere karşı hassas olan kimseler bu papağanları sahiplenirken bu özelliği bilmeleri gerekmektedir.

Kakadu papağanlarının duygusal zekâları 2 veya 3 yaşındaki çocuklara benzer yapıdadır. Bu papağan cinslerine çift olarak bakacaksınız aralarında rekabet olmasını da göz önüne almanız gerekmektedir. Kakadu papağanlarının en sık yaşadığı hastalıklar arasında mantar gösterebilmektedir.

Kakadu Papağanının Genel Özellikleri

Kakadu Papağanları 60 ila 90 yıl yaşayabilir. Bazı kakadu papağanları 120 yıla kadar yaşayabilmektir. Bu türler Avustralya ve Güney Pasifikte yaşamaktadır. Kakadunun gaga kuvveti köpeğin çene kuvvetine eş değer özelliktedir. Bu tür tozlu bir tür olduğu için astım olan evlerde bulundurulması uygun değildir. Kakadu türü alayım bir kafes durur öter içinde denilen bir tür değildir. Çok zeki olan bu tür için mutlaka aktivite ve oyuncak ayarlamalısınız. Kakadular için günde 4-5 saat eğitim ve oyun ortamı sağlamalısınız.