Birçok kişi evinde veya bulunduğu ortamda evcil hayvan beslemeyi sevmektedir. Bu hem insanların sosyal alandaki gelişimlerine hem de hayvanlar için faydalı bir sistemdir. Petshoplardan evcil hayvan almak yerine barınaklardan edinerek evinizde beslemeniz mümkündür. Örneğin kedi, köpek, kuş, jako papağanı, balık gibi evcil hayvanları evinizde beslemeniz hem onlara bir ortam oluşturmak açısından hem de bu canlıların kendini mutlu hissetmeleri açısından önemlidir. Pek çok kişi konuşmaya yatkın olmaları açısından yalnızlıklarından kurtulmak için veya ortama Neşe katmak için papağan bakmayı tercih etmektedir. Evlerde en çok beslenen papağan türlerinden birisi ise Jako papağanlarıdır. Bu kuşların bakımları Kolay Olsa da bazı ayrıntıları bilmek hem onların daha mutlu olması hem de sizlerin bakımları doğru yapmanızı sağlayacaktır. Jako papağanları diğer bir ismi ise gri Afrika papağanıdır. bu papağanlar Principe Adaları, Bioki ve Fildişi Sahillerinin güney kısmından Batı Kenyaya kadar olan ortamda yaşarlar. Eğer bu papağanlar sahiplerini severlerse oldukça bağlı olabilecek özelliklere sahiplerdir.

Jako Papağanının Bakımı

Evcil olarak almış olduğunuz hayvanların bakımlarını onların özelliklerine göre yapmak çok önemlidir. Hem onların kendini mutlu hissetmesi hem de yaşadıkları yerde rahat etmeleri için doğru bakım işlemlerini uygulamak önemlidir. Jako papağanları beslenirken mutlaka yiyecekler ve su taze olmalıdır. Bozuk olan herhangi bir yiyecek verildiği zaman ciddi sağlık sorunları yaşayabilmektedirler. Jako papağanlarının su değişimleri diğer papağan türlerine göre daha sık olmalıdır.

Jako papağanları normal zamanlarda doğal meyveler ile beslendikleri için ara ara onlara dilimlenmiş meyve vermek kendilerini doğal ortamda hissetmelerini sağlayacaktır. Jako papağanları karanlık veya direkt yoğun güneş alan ortamlarda yaşamaktan mutlu olmamaktadır. Evde olmayacağınız zamanlarda Jako papağanlarının mutlaka kafes içerisinde tutmanız kendilerine zarar vermemeleri açısından önemlidir. Bu papağan türü kablo kemirmeyi sevdiği için evde avize veya Elektrik kabloları çalışırken kemirip elektriğe çarpılmamaları için dikkatli olmanız gerekmektedir. Jako papağanlarını yedirirken yumurta, sütlü kuru ekmek, haşlanmış patates, mısır, fıstık, yulaf gibi ürünleri kullanabilirken maydanoz marul gibi yeşillikleri kullanmamanız önerilmektedir.

Jako Papağanı

Jako Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Jako Papağanlarının Eğitilmesi

Jako papağanları beslemeniz oldukça kolaydır. Bu papağanlar onlarla yoğun bir şekilde ilgilendiğiniz zaman ve sevdiği yiyeceklerle onları beslediğiniz zaman eğitim vereceğiniz zaman zorlanmayacağınız bir canlı türüdür. Jako papağanları onlarla ilgilenilmediği zaman tüylerini döküp hasta olabilmektedirler. Jako papağanlarının ömrü 50 ile 70 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Doğal ortamlarında jakolar 80 veya 90 yıla kadar yaşayabilmektedirler. Jako papağanlarının rengi düz gri veya açıktan koyu renge doğru giden gri yoğunluktadır. 6 aydan küçük Jako papağanlarının gözleri siyahtır. Bu papağan türü sosyalleşme sevdiği halde her zaman kalabalık ortamı ve yabancıları sevmezler. Papağanınızı bu sebeple yapmak istemediği ve görüşmek istemediği kişilerle görüşmeyi zorlamamanız daha doğru olacaktır. Eğer bu konuda onları zorlarsanız tüylerini dökerek hasta olmasına sebep olabilirsiniz. Evcilleştirilmiş olan bu papağan türü çok yüksek ses çıkarmadığı için evlerde beslenmesi oldukça kolaydır.

Tavsiye Bağlantı: Jako Papağanı

Jako Papağanı Beslenmesi

Bu papağan türlerini beslemek için türlerine özel geliştirilmiş yemleri kullanmanız daha doğru olacaktır. Onlar için üretilmiş olan yemlerin içerisinde doğal ortamlarını anımsatacak nar, mango, kavun gibi meyveleri içeren içerikler bulunmaktadır. Yine bu papağanları beslerken taze meyveleri kullanmanız da doğru olacaktır.

Papağanlar için onların yetecek küçük porsiyonlarda fındık fıstık gibi kuruyemişler de kullanmanız hem sağlık açısından hem de lezzetli bir beslenme menüsüne sahip olmaları açısından önemlidir. Kuşunuzu beslerken ihtiyaç duydukları besinleri alabilmesi için onların sevdiği taze sebzeler, yeşil yapraklı ürünler, sağlıklı tohumlar ile destekleyerek daha doğru beslenmeyi sağlayabilirsiniz.